Logoja e markës VW

Fushata evokimit Qairbag-Airbag Takata,

Fushatat globale të evokimit të shkaktuara nga rreziku i lëndimit fatal si rezultat i defekteve të airbagëve Takata prekin edhe modelet Volkswagen.
Mund të gjeni më shumë informacion këtu dhe të kontrolloni nëse automjeti juaj është i prekur.

Fushatat globale të evokimit të shkaktuara nga rreziku i lëndimit fatal si rezultat i defekteve të airbagëve Takata prekin edhe modelet Volkswagen.
Mund të gjeni më shumë informacion këtu dhe të kontrolloni nëse automjeti juaj është i prekur.

Rrezik lëndimi vdekjeprurës si rezultat i defektit të airbagëve

Për disa vite, kompania Takata ka furnizuar industrinë e automobilave me airbag që përmbajnë gjeneratorë të dëmtuar të gazit, të cilët mund të ndryshojnë si rezultat i vjetërsisë së shkaktuar nga ndikime të caktuara të lidhura me klimën (nxehtësia dhe lagështia), dhe për këtë arsye mund të paraqesin rrezik për ju dhe pasagjerët tuaj në rast aksidenti.

Së bashku me një numër të tjerë prodhuesish, modelet e Volkswagen janë prekur gjithashtu nga fushatat globale të evokimit për airbagët Takata.

Për këtë arsye, një airbag me defekt paraqet një rrezik serioz sigurie për ju dhe pasagjerët tuaj në rast aksidenti. Mund të gjeni më shumë informacion këtu dhe të kontrolloni nëse automjeti juaj është i prekur.

A është i prekur automjeti juaj?

Këta airbag janë instaluar në automjetet Volkswagen në vendin tuaj nga vitet (2005-2018). Ju lutemi përdorni kontrollin VIN më poshtë për tu identifikuar me numrin e automjetit tuaj (VIN) dhe kontrolloni nëse automjeti juaj është i prekur. Ju lutemi, vazhdoni të kontrolloni pasi listat e automjeteve përditësohen rregullisht.

Fusni VIN-in tuaj për të kontrolluar nëse automjeti juaj është i prekur.

E rëndësishme: Lista e automjeteve do të përditësohet rregullisht në të ardhmen bazuar në analizën tonë se cilat automjete janë prekur. Prandaj, vazhdoni të kontrolloni për të parë nëse automjeti juaj është i prekur.

Nëse nuk e keni të disponueshëm numrin tuaj VIN, por zotëroni një model nga periudha e lartpërmendur, ju lutemi të kontaktoni partnerin tuaj të shërbimit të Volkswagen menjëherë për sqarime.

Çfarë është VIN dhe ku mund ta gjej atë?

VIN (numri i identifikimit të automjetit) është një ID unike e automjetit, e cila është krijuar sipas standardeve ndërkombëtare. Numri 17-shifror është i shënuar në dokumentet e automjetit tuaj dhe gjendet në fund të xhamit tuaj.

Keni nevojë për ndihmë për të gjetur VIN-in tuaj? Partnerët tuaj Volkswagen do të jenë të lumtur t'ju ndihmojnë të zbuloni nëse jeni të prekur.

Vizualizimi se ku është vendosur numri VIN në xhamin e përparmë të automjetit
Në xhamin e përparmë
Shembull vizualizimi i Volkswagen VIN në dokumentet e makinës
Në dokumentet e makinës.

Cili është niveli i rrezikut?

Nëse airbag-u juaj aktivizohet gjatë një aksidenti, niveli i presionit të krijuar kur ndizet gjeneratori i gazit mund të jetë shumë i lartë. Kjo mund të shkaktojë shperndarjen e pjesëve metalike në pjesen e brendeshme  të automjetit. Kjo mund të sjellë lëndime të rënda apo në raste më të rënda, mund të shkaktojë lëndime fatale.

Çfarë duhet të bëj?

Nëse automjeti juaj preket, ju lutemi kontaktoni një partner shërbimi Volkswagen menjëherë në mënyrë që komponentët në fjalë të mund të zëvendësohen në kohë. Kjo do të zgjasë rreth një orë dhe do të jetë pa pagesë për ju.

Siguria juaj është e rëndësishme për ne, prandaj ne ju kërkojmë të kontrolloni automjetin tuaj në kohë dhe ta riparoni nëse është e nevojshme.

Disclaimer von Volkswagen AG

  • Die in dieser Darstellung gezeigten Fahrzeuge und Ausstattungen können in einzelnen Details vom aktuellen deutschen Lieferprogramm abweichen. Abgebildet sind teilweise Sonderausstattungen der Fahrzeuge gegen Mehrpreis. Bitte beachten Sie auch unseren Konfigurator für eine Übersicht der aktuell verfügbaren Modelle und Ausstattungen. Die Angaben beziehen sich nicht auf ein einzelnes Fahrzeug und sind nicht Bestandteil des Angebots, sondern dienen allein Vergleichszwecken zwischen den verschiedenen Fahrzeugtypen.
  • Die angegebenen Verbrauchs-und Emissionswerte wurden nach den gesetzlich vorgeschriebenen Messverfahren ermittelt. Am 1. Januar 2022 hat der WLTP-Prüfzyklus den NEFZ-Prüfzyklus vollständig ersetzt, sodass für nach diesem Datum neu typgenehmigte Fahrzeuge keine NEFZ-Werte vorliegen. Die Angaben beziehen sich nicht auf ein einzelnes Fahrzeug und sind nicht Bestandteil des Angebots, sondern dienen allein Vergleichszwecken zwischen den verschiedenen Fahrzeugtypen. Zusatzausstattungen und Zubehör (Anbauteile, Reifenformat usw.) können relevante Fahrzeugparameter, wie z. B. Gewicht, Rollwiderstand und Aerodynamik verändern und neben Witterungs-und Verkehrsbedingungen sowie dem individuellen Fahrverhalten den Kraftstoffverbrauch, den Stromverbrauch, die CO2-Emissionen und die Fahrleistungswerte eines Fahrzeugs beeinflussen. Wegen der realistischeren Prüfbedingungen sind die nach dem WLTP gemessenen Kraftstoffverbrauchs- und CO2-Emissionswerte in vielen Fällen höher als die nach dem NEFZ gemessenen. Dadurch können sich seit dem 1. September 2018 bei der Fahrzeugbesteuerung entsprechende Änderungen ergeben. Weitere Informationen zu den Unterschieden zwischen WLTP und NEFZ finden Sie unter https://www.volkswagen.de/wltp. Weitere Informationen zum offiziellen Kraftstoffverbrauch und den offiziellen spezifischen CO2-Emissionen neuer Personenkraftwagen können dem „Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen“ entnommen werden, der an allen Verkaufsstellen und bei der DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, D-73760 Ostfildern oder unter www.dat.de/co2 erhältlich ist.